Политика

Антон Кутев: Разпадът на партийната система започва от най-слабите партии, но няма да подмине и другите

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Кризите в БСП и ДПС продължават. Ръководството на Столетницата изключи председателя си в оставка и някои от знаковите си лица. А регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК за предстоящите избори беше отложена заради двете фракции на ДПС, които по-късно през деня успяха да се регистрират. Всичко това коментираме с Антон Кутев - бивш депутат от БСП и говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев

 

Ето какво сподели той за зрителите на Евронюз България:

Не знам дали е правилно (решението за изключване на Корнелия Нинова от БСП – бел. ред.), но беше неизбежно. Нямаше как да стане по друг начин. А и според мен, тя се държеше по начин, по който само го предизвикваше.

Как трябваше да бъде изключена, е много сложен въпрос, съдейки по практиката, която самата тя наложи.

Корнелия Нинова се опитва да разцепи БСП и това е престъпление към партията.

Искам Нинова да се яви сама на изборите – за да видя ще изкара ли повече от 0,1%. Аз ви гарантирам, че тя сама няма да се яви.

Разцеплението на ДПС води до разпад на партийната система или по-точно това е образът, по който това става. Разпадът започва от най-слабите партии, които в момента са ДПС и БСП. Той няма да подмине „Продължаваме промяната“, няма да подмине и ГЕРБ.

Този разпад продължава поради една много проста причина: тежкото несъответствие между това, което гражданите искат да видят в партийната система, и това, което политиците им предлагат.

 

Цялото интервю вижте във видеото.