Политика

Георги Свиленски за изключването на Нинова: Зафиров, Вигенин и Гуцанов са превратаджии

От Euronews България Euronews България
Georgi Svilenski BSP Снимка: БГНЕС, архив

„Зафиров, Вигенин и Гуцанов са превратаджии. Временно изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров не може нито да регистрира партията в ЦИК, нито да провежда разговори за коалиция за изборите.“ Така Георги Свиленски от БСП коментира пред БНТ вчерашното решение на Националния съвет, довело до изключването на Корнелия Нинова от партията. Свиленски също бе изключен, заедно с Иван Ченчев и Крум Дончев.

"Корнелия Нинова не може да бъде изключена от Национален съвет, защото тя е избрана на пряк избор от 57 000 социалисти“, посочи социалистът.

"За първи път от 35 години, при всичките протести, при всичките катаклизми, които е имала държавата и партията, аз с очите си за първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти да влязат вътре", каза още Свиленски.

„Социалисти от вчера напускат. Призовавам ги да не го правят, да останат и работят за партията. Не бива заради трима души - самозабравили се и самонастанили се, да напускат. Предстои ни работа. БСП ще се явява на избори“, категоричен бе депутатът от БСП.