Политика

Елисавета Белобрадова: Не можем да си позволим различията между ДБ и ПП да са пред дневния ред на обществото

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Нашият разговор с избирателите ни започна още след изборите на 9 юни, когато изгубихме 300 хиляди гласа и в резултат на това нашият лидер Христо Иванов си подаде оставката, защото ние вярваме, че при такъв резултат трябва да се поеме отговорност.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime Елисавета Белобрадова от „Да, България“. Тя обясни, че от партията ѝ са предложили на ДСБ и „Продължаваме промяната“ коалиционни споразумения, които изискаха сериозни реформи във функционирането на коалицията.

„Предложихме листите ни да бъдат изградени въз основа на меритократичен критерий. Каква означава това? На качествата на всеки един човек, било то въз основа гласовете, които е получил, на законопроектите, в които е участвал, на работата, която е свършил в Народното събрание, въз основа на всяко едно нещо, което този човек е направил, за да може да заслужи доверието на българските избиратели“, посочи Белобрадова и призна, че партньорите им от коалицията ПП-ДБ не са приели тези предложения.

„Нашата цел е запазването на демократичния строй на страната. Нашата цел е България да се отърси от модела Пеевски и България да заработи като една истински некорумпирана държава. Не можем да си позволим различията ни, колкото и те да са съществени за самите нас, да бъдат по-важни от дневния ред на обществото“, защити тя решението на „Да, България“ да се яви в коалиция с „Продължаваме промяната“ и ДСБ на предстоящите на 27 октомври поредни предсрочни избори.

 

Целия разговор вижте във видеото.