Спорт

Григор Димитров постигна нова убедителна победа и продължава към трети кръг на US Open

От Euronews България Euronews България
Grigordimitrov Usopen Twitter Снимка: Туитър

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Световният №9 победи с лекота Ринки Хиджиката  (Австралия) с 3:0 (6:1, 6:1, 7:6/4/) за малко над 2 часа на корта.

Така българинът спечели и третия си двубой с австралиеца на ниво АТР, като предишните му два успеха в сблъсъка също са от настоящия сезон - в Монреал в началото на месеца и на четвъртфинал в Бризбън през януари.

Сега Григор не остави шанс на Хиджиката в първите два сета, а в третия австралиецът, който е №62 в света, вдигна оборотите и се добра до тайбрек. Там обаче Димитров отново показа класа и сложи точка на спора. В следващия кръг първата ни ракета ще се изправи срещу Талон Грикспоор (Нидерландия). Грикспор водеше с 6:1, 2:0 срещу Себастиан Баес, когато аржентинецът се отказа заради контузия. На старта на участието си в Ню Йорк хасковлията  също спечели в три сета, елиминирайки френския квалификант Кириан Жаке.

За Григор US Open e последният турнир преди са се изправи срещу носителя на 24 трофея от Големия шлем и действащ олимпийски шампион Новак Джокович (Сърбия) в демонстративен мач. На 17-ти септември двамата ще премерят си в „Арена София“.