Спорт

Григор Димитров отпадна още след първия си двубой на Мастърса в Синсинати

От Euronews България Euronews България
11017408 Снимка: БГНЕС

Григор Димитров загуби още в първата си среща и отпадна от турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс" 1000 в Синсинати (САЩ). Поставеният под №8 българин започна директно от втория кръг и загуби с 6:4, 4:6, 4:6 от №50 в световната ранглиста Фабиан Марожан от Унгария за близо два часа игра. Димитров е шампион през 2017 г. в Синсинати, но за втора поредна година губи първата си среща на този турнир.

Това беше втори двубой между двамата, като в първия им дуел преди няколко месеца 33-годишният хасковлии записа успех в три сета на "Ролан Гарос".

За Григор загубата е втора поредна в Тура, след като преди няколко дни отстъпи пред Алексей Попирин в третия кръг на друг Мастърс 1000 турнир – в Монреал.

Първият сет беше спечелен от първата ни ракета след 6:4, като пробивът в негова полза дойде за 3:2. Но както и срещу Попирин миналата седмица в Монреал, Григор Димитров изпусна инициативата най-вече заради недобрия процент на вкаран първи сервис.

Във втората част Марожан проби за 4:2, но още в следващия гейм Димитров реализира рибрейк. Но когато сервираше при 4:5, българинът отново показа колебания и това му коства сета.

В третия сет отново унгарецът проби за 4:2, като този път не допусна връщане на пробива и затвори мача с 6:3 за час и 57 минути игра.

По програма за Григор Димитров следващият турнир е "Ю Ес Оупън", който започва на 26-ти август.