Култура

Фестивалът "Strand": Над 200 концерта се провеждат край езерото Балатон в Унгария

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор
Concert 2527495 1280 Снимка: pixabay

Фестивалът „Странд“ ще закрие тазгодишния фестивален сезон с най-популярните унгарски изпълнители през последното десетилетие. Неслучайно в деня на откриването плажът в Замарди беше препълнен, а организаторите посрещнаха 100 000 посетители.

Тази година за последен път фестивал от клас А разтърсва езерото Балатон. Унгарският състав е много силен и си заслужава да бъде посетен, тъй като Halott Pénz и Azariah свирят само тук, около езерото.

Почти всички места за провеждане на фестивала напомнят за цирково изпълнение. Има ходещи на кокили в публиката и артисти преди основните номера, които подсилват атмосферата. Посетители обаче казват, че езерото Балатон е това, което придава на фестивала особената му атмосфера.

Золтан Сипошеги - Euronews Унгария

Току-що говорихме за това, че по-малките фестивали като този, са много по-симпатични и по-добри от големите. Атмосферата е фантастична, залезът на езерото Балатон е прекрасен, прекарваме си чудесно.

Патриция, участник

Тази година организаторите се опитаха да намалят екологичния отпечатък на фестивала и да приближат младите хора до изкуството. Фестивалът ще приключи днес, като общо за последните няколко дни ще са се провели 200 концерта и събития на 25 места.