Политика

Калин Стоянов: Задвижен е сценарият "да се правят избори с наше МВР през ала-бала с президента"

От Euronews България Euronews България
Kalin Stoyanov BGNES Снимка: БГНЕС

"За мен тази жена (Горица Грънчарова-Кожарева - бел. ред.) излезе по-голям мъж от много други, взети заедно. В момента всички сме свидетели на това, че е задвижен сценарият да се правят избори с наше МВР през ала-бала с президента."

Това заяви пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, който дойде на протеста пред президентството, придружен от Горица Грънчарова-Кожарева. Той подчерта, че служителите на МВР в момента са в обедна почивка и им благодари за подкрепата.

"Отново спонтанна реакция, с която те се противопоставят на безпрецедентните опити за овладяване на системата на Министерство на вътрешните работи", каза вътрешният министър.

Служители на МВР отправиха призиви "Оставете министъра да си върши работата!", "Не рушете нещо, което работи!", "Г-н президент, нямате ли си друга работа?".

По-рано днес президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаване на служебен кабинет, предложен от Горица Кожарева. "Ябълката на раздора" бе именно вътрешният министър Калин Стоянов.

Кожарева обяви, че през последните девет дни ѝ е бил оказван политически натиск "кой да бъде и кой да не бъде" министър в нейното проектоправителство.

 

Вижте още във видеото: