Култура

С кои роли ще запомним Ален Делон? Говори кинокритикът Веселин Савов

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Ален Делон ни напусна на 88 години. Социалните мрежи бяха заляти със спомени и снимки с него. Отиде си най-красивият мъж на 20. век, чието име стана световен синоним за красота и мъжественост. За това какво остави  Делон след себе си, за таланта, за чепатия характер – коментар на кинокритика Веселин Савов. 

Интервюто вижте във видеото.

Франция се сбогува с филмовата легенда Ален Делон. Не е планирано отдаване на почит на национално ниво, тъй като самият  Делон не е искал това. Последното му желание е било  да бъде погребан близо до кучетата си в имението си в Души в Централна Франция, където почина. От местните власти са дали принципно съгласие за такава церемония. Трите му деца, които от месеци водят ожесточени спорове за лечението и наследството му, сега трябва да решат дали да ограничат погребението само до тесен семеен кръг.

Тази сутрин снимките на Делон бяха на първите страници на френските вестници. Много от тях съдържат портрети на актьора в разцвета на силите му. Легендата изживя последните си години в малкото селце Души, обграден с високи стени. Пред входа на дома му десетки фенове вече поставиха цветя, за да изразят почитта си.