Свят

Байдън и Харис отпразнуваха сделка за намаляване на цените на лекарствата

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис се появиха заедно за първи път, откакто той се отказа от надпреварата за Белия дом миналия месец. Байдън и Харис присъстваха на събитие в колеж в щата Мериленд. На събитието беше отбелязана обявената от администрацията на Байдън сделка с фармацевтичните компании за намаляване на цените на 10 от най-скъпите лекарства. Вицепрезидентът Харис гласува за нейното приемане в Конгреса преди няколко години.

 

Малко лидери в нашата страна са направили повече по толкова много въпроси, включително и този за правото на достъпно здравеопазване като Джо Байдън.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Отстъпките, договорени след месеци на преговори с производителите на лекарства, варират между 38% и 79% от ценовата листа на лекарствата.

 

Камала и аз, както и всички в тази зала, ще продължим да се борим за здравеопазването. Няма да отстъпим.

Джо Байдън, президент на САЩ

Това е последното от поредицата събития, организирани от вицепрезидента Харис. Тези събития отбелязват забележима промяна в президентската надпревара. Ентусиазмът на нейните поддръжници се проявява и в данните от социологическите проучвания. Скорошно проучване показва, че Харис заличава преднината на бившия президент Доналд Тръмп в щатите Аризона, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. А междувременно, в Ню Джърси, бившият президент откри пресконференцията си с нападки към съперничката му от Демократическата партия.

Камала Харис е радикална калифорнийска либералка, която разруши икономиката, границата и света. Накъдето вървим ние, върви и светът. Ако тя спечели, вашите финанси никога няма да се възстановят.

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ

Досега бившият президент не е представил нито едно от своите предложения за справяне със ситуацията в страната.