Свят

Чавдар Стефанов: За Путин войната е война, а това, че убива хора, е без значение

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Изненадващата офанзива на руска територия, която Украйна предприе на 6 август в съседната Курска област показва, че украинската армия е добре подготвена. Секретността на операцията беше едно от условията тя да се случи и да се развие. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ журналистът Чавдар Стефанов.

По последните данни украинците са завладели 84 селища, руснаците потвърждават официално за 28 към този момент. Какво става там обаче засега никой не може точно да каже, защото информацията в руските медии е абсолютно фалшива.

Чавдар Стафанов посочи, че според някои информации там има до 10 000 украински военни. Русия обаче изтегля около 200 000 души от тези райони, което показва, че ситуацията там е паническа. Руските медии напротив, съобщават, че контролират положението и проблеми няма.

„Изтеглянето може да говори и за нещо друго. За Путин войната е война. Убиват хора, бомбардират се територии, но какви са те – за него това няма значение. Сега всъщност може да направи така, че по възможност да се изтеглят всички хора от завзетата територия, а след това тя да бъде буквално помляна с управляеми бомби, ракети. Ето така действа Путин, за него е безразлично дали това е украинска или руска територия“, обясни още журналистът.

Целия разговор вижте във видеото.