Политика

Пеевски: Убеден съм, че новият служебен премиер ще бъде натискан от Радев

От Euronews България Euronews България

Не мога да коментирам, не я познавам, нека да видим какво ще прави. Така Делян Пеевски коментира назначаването на Горица Грънчарова за служебен министър-председател от президента Румен Радев на мястото на оттеглилия се Димитър Главчев, предаде БГНЕС.

На въпрос дали трябва да останат тези министри и по-конкретно Калин Стоянов като вътрешен, Пеевски заяви: „Това смятам, че трябва да си го реши както е по Конституция премиерът. Никой не може да се бърка. Надявам се, че Мистър Кеш-Радев и селският кръчмар от Труд Николай Копринков няма да се набъркат в тази процедура, защото имам усещането, че ще се опитат да се набъркат“.

Той пожела на бъдещия служебен премиер да устои на огромния натиск, който ще се стовари върху нея. На уточняващия въпрос от кого ще се стовари този натиск, Пеевски заяви: „От Мистър Кеш-Радев. Убеден съм, че тя зверски ще бъде натискана от него и от кръга около него. Вижда се, че беше подготвена сценката с ПП-ДБ за Калин Стоянов. Убеден съм, че това идва от Мистър Кеш-Радев. Неговият кръг, Пламен Узунов – това е другият му съветник и касиер, натискат за негов вътрешен министър и министър на електронното управление, за да има ала-бала“.

Пеевски припомни, че вече е казвал, че „малките кучета – Кирил Петков, Николай Денков – са се върнали при баща си. Всичко ще бъде подчинено на тази партия. Нямат никакъв интегритет, както те обичат да казват, да се бъркат в МВР. Знаем беззаконията и арестите на политически лидери по времето на Бойко Рашков“, уточни още той.