Политика

Бойко Борисов: Във властта трябва да се влиза през парадния, а не през задния вход

От Euronews България Euronews България

Щом я е избрал президентът Румен Радев, как да коментирам. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Лично аз не я познавам, когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП“, заяви Борисов по повод номинирането на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.

Борисов подчерта, че служебното правителство си има своите ангажименти и то трябва да си ги изпълнява, а ролята на партиите е да спечелят изборите.Според него във властта трябва да се влиза през парадния, а не през задния вход.

„Ние разбираме управлението да влезеш през официалния вход. Когато непрекъснато влизаш да управляваш през задния вход, който по принцип е за изход, аз не го разбирам“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

На въпрос сега влиза ли някой през задния вход, Борисов отговори: „Нищо не визирам. Поздравявам г-жа Грънчарова-Кожарева за назначението, щом е събрала доверието на президента от толкова много кандидати. Пожелавам й успех!“.

Борисов посочи, че ГЕРБ разглеждат всяко едно правителство или като управляващо, или като опозиция. Той заяви, че със следващите й ходове ще стане ясно дали заедно с нея във властта ще влезе и някоя партия.