Политика

Джевдет Чакъров алармира за масирани проверки на депутати, изключени от парламентарната група на ДПС

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист
Djevdet Chakarov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Депутатите, които бяха изключени от групата на ДПС в парламента се оплакаха от натиск и проверки. Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров обясни, че е имало среща между КПКОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски.

„След вчерашните уволнения на областните управители, днес отново ставаме свидетели на поредна злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители от ДПС, без Пеевски и група. Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група“, каза Чакъров.

„Днес вместо да се борим за справедливост и прозрачност в една демократична и правова европейска държава, сме свидетели на целенасочени и систематични компромати на партии, които имат за цел да ни дискредитират и да подкопаят доверието в ДПС и почетния председател д-р Ахмед Доган“, подчерта Чакъров.