Общество

Кметът на Болярово: Пожарът в с. Воден е локализиран, институциите имат пропуски, нека не политизираме

От Euronews България Euronews България
Bolyarovo Kmet BGNES Снимка: БГНЕС.

Ситуацията е изключително тежка. Това заяви кметът на община Болярово Христо Христов. По думите му, през последните дни е трябвало да има повече действия, отколкото да се говори и по тази причина той е бил на терен.

 

„В момента пожарът е локализиран с оставащи огнища“, каза той.

 

Според него първото най-важно е било да има синхронизация в действията на всички институции и да се знае, че само една институция управлява – това са пожарникарите.

 

„Комуникацията между институциите за навременно овладяване на ситуацията. В това направление имаше доста пропуски“, подчерта кметът Христов.

 

Той е категоричен, че пожарът в село Воден не трябва да се политизира и да се използва за политически цели. „Започнаха такива наченки в село Воден с доставянето на фургони от определени лица. Помолих доставчиците лично нека когато решим генерално проблема с 20 фургона за временно настаняване, тогава да бъдат доставени и монтирани. Още веднъж апелирам да спрем да политизираме“, призова кметът Христов.

 

Той заяви, че е получил подкрепата на президента. „Този район изпада в тежки ситуация, минахме през шап и чума, а сега и пожар“, добави кметът Христов.

 

 

Обобщение на темата за борбата с огнената стихия вижте във видеото: