Политика

„Няма подкрепа за нашия подход“: ПП-ДБ ще върнат веднага втория мандат

От Euronews България Euronews България

„Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат.“

Това заяви Божидар Божанов от преговорния екип на ПП-ДБ след проведени срещи с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, предаде БГНЕС.

„Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем обратно веднага мандата в първия удобен за президента Радев момент“, подчерта от своя страна съпредседателят на обединението Кирил Петков.

Няма никакъв смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, заяви от своя страна Николай Денков. Нека да видим кой ще бъде мандатоносителя, отговори той на въпрос на медия.

От президентството все още не са обявили кога президентът ще приеме формацията, за да ѝ даде мандата. Същевременно коментарите на останалите политически сили не закъсняха. От ГЕРБ-СДС заявиха, че не виждат възможно сформирането на кабинет в 50-тото народно събрание, а според лидера на „Възраждане“ съставянето на правителство в този парламент било математически невъзможно.

От БСП пък бяха изразиха учудване, че ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат толкова бързо, докато в ИТН вече се целят в третия мандат за съставяне на правителство.

 

Вижте повече във видеото.