Европа

Евродепутатът Ивайло Вълчев: В Европейския парламент се отделя повече внимание на това, върху което се работи

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Новият Eвропейски парламент започна работа. Днес  ще бъдат гласувани членовете на бюрото. Това е органът, който ръководи дейността на Европейския парламент. Окончателното разпределение на евродепутатите по комисии предстои да бъде потвърдено в петък. Евродепутатът Ивайло Вълчев от ИТН каза в ефира на Euronews Bulgaria, че в Европейския парламент се отделя повече внимание на това, върху което се работи.

Всеки знае защо е дошъл тук и знае, че мандатът от пет години, макар да изглежда дълъг период за някои хора, е много ограничено време, ако искаме наистина да постигнем нешо, трябва да започнем веднага.

„За мен е лична кауза българските евродепутати да разговарят повече помежду си и преди да обсъдят какви са решенията на техните групи, първо да говорим за това какво би било полезно за България и кое е важно за нас като българи“, посочи още Вълчев.

Той коментира и политическата обстановка в страната като заяви, че случващото се у нас ще даде своето отражение и в Европейския парламент, защото номинацията на български еврокомисари няма как да се случи без редовно правителство. „Имаме нужда от правителство, което ще поеме конкретни задачи да конкретно време, така че да се успокоят политическият и социален живот“, каза евродепутатът.

Целия разговор вижте във видеото.