Цвят

За любителите на планината: Организират Национален туристически фестивал „Мальовица“ от 19 до 21 юли

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

От 19 до 21 юли 2024г. в курортен комплекс „Мальовица“, на емблематичната за българския планински туризъм „Меча Поляна“, ще се проведе първото издание на Национален туристически фестивал. Мащабното събитие, организирано от Български туристически съюз, има за цел е да затвърди традицията на масовите туристически дейности, характерни за движението още от създаването му през далечната 1895 година. Събитието коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ Васил Николов и Габриела Наджакова от Българския туристически съюз.

„Със сигурност хората, които ще дойдат, ще могат да се насладят на различните походи, които ще се случат там. Разбира се, нашите партньори, както и ние самите, осигуряваме подаръци, които посетителите ще могат да получат. Събитието ще бъде доста вълнуващо за хората, които не са се виждали от много време. Надяваме се посетителите да се заредят с положителна емоция, когато дойдат там, да вземат нужното от природата и да си тръгнат една идея малко по-щастливи и малко по-пречистени“, сподели Габриела Наджакова.

„Ние сме поканили абсолютно всички туристически дружества в страната, които са почти 140 на броя в цялата страна. Това е една национална среща на тези дружества. Тук правим едно общо масово събитие и затова сме осигурили тази възможност, всяко едно туристическо дружество да може абсолютно безплатно да присъства на цялото събитие, с изхранване от наша страна, с помощта и на Министерството на спорта, за да се настанят в едни модерни къмпинг зони с топла вода, с места за зареждане на телефоните и въобще както трябва да бъде“, посочи Васил Николов.

 

Целия разговор вижте във видеото.