Euronews Уикенд

Горещо лятно турне: Звездите тръгват на път по Черноморието

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Българското Черноморие се превръща в сцена на любими спектакли - "Актьорска вечер" и "Изневери в повече". Турнетата тази година са изпълнени с богата палитра от известни личности от малкия екран - както от театралната сцена, така и от популярни реалити предаванията. За интересните срещи зад сцената и летните морски вечери пред камерата на Euronews Bulgaria застана актьорът Евгени Будинов. Ето какво сподели той.

 

За „Актьорска вечер“:

Последните години пандемията затвори театрите и през зимата се работи по-малко, а лятото е доста по-активно. Но това е един жанр „естрада“ може да се нарече, в който има много любопитни, много смешни скечове, Руслан Мъйнов пее, всеки път ми разтапя сърцето с неговите песни. Вътре са още Аня Пенчева, Иво Аръков, Кирил Ефремов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Албена Михова, Павел Иванов, Елен Колева, Мариус Куркински... Програмата е около час и половина – два и е много наситена, много смешна. А по-големите градове пее и прекрасната Мария Илиева. Каня хората с най-голямо удоволствие. На 11 август сме в Бургас, на 16-и сме в Пловдив, на 29-и в Добрич и на 30-и във Варна (навсякъде в Летния театър на града – бел. ред.). През септември, октомври, ноември се надявам да има още представления на тази т. нар. Актьорска вечер.



Какво е да се работи на морето?

Много е забавно, много е готино, когато успеем да се съберем след представление е много приятно. За съжаление повечето колеги са заети, бързат нанякъде, връщат се, някои са на морето. Не е лесно да се направи организацията, но от „Ажур Пико“ са страхотни професионалисти.

 

С каква нагласа идват хората и с каква поука си тръгват?

Поуката на този спектакъл е, че животът продължава въпреки проблемите. Прекалено много се взираме в битовото – горива, инфлация, война, ковид. Това гадно ежедневие ни е натиснало надолу. А смисълът е да се сетим за човешките неща, за това, че Ромео обича Жулиета, да се трогнем, да се зарадваме, че сме на морето, че е лято, че сме дошли на концерт, че се докосваме до любими артисти... в живота има и емоционални, духовни неща, които са не толкова маловажни, напротив – те са доста по-важни. Това е посланието. Хората са зажаднели за такива събития.



За „Изневери в повече“:

Каня ви и на 21 август в летния театър във Варна – с Албена Михова, Христо Гърбов, Тихомир Благоев, Стела Ганчева и с моя милост Евгени Будинов.

„Изневери в повече“ е много смешно представление, има хора, които го гледат по няколко пъти и е хит на доста сезони.

Аз имам усещането, че хората имат нужда от забавление – да се смеят, да се радват. И ако им кажеш нещо, което е сериозно или като извод от този спектакъл или от тия представления, то трябва да дойде през много лекота, през много смях. И това се опитваме да правим.

 

Цялото интервю вижте във видеото.