Общество

Фестивал: Обичани музикални звезди с поздрави към Euronews Bulgaria

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

В Бургас се провежда четвъртият по ред тридневен фестивал Spice Music Festival, който е разпънал две сцени на морската гара. Специално за Euronews Bulgaria, интервюта дадоха част от изпълнителите, звезди от 90-те години.

 Най-обичаните изпълнители на 80-те и 90-те години бяха сред звездите, които зарадваха феновете през първата фестивална вечер на Spice Music в Бургас.

На сцена се качиха и немската поп група Белини създадена през 1997-ма година с шармантните Дандара, Лиза и Меган.

“Да, това е моя първи визата тук, но Лизи вече е идвала в България.”

 “О да, аз съм идвала тук за почивните дни  и мисля че много прекрасно местенце край морето тук.”

“Но, Euronews Bulgaria, ние сме горди че сме тук . Благодаря ви.”

Феновете зарадва и нидерландската певица и текстописец Мари-Хосе Ван Ден Локс, по-известна като Луна.

 

Написах си тук нещо, защото исках да кажа на България. И написах „има ли лудиии”. Когато бях в Полша аз извиках „....”, така беше в Англия, в Испания, във Франция, интернационално е. Чувствам се наистина много, много добре, защото музиката на 90-те е все още жива в хората. Виждах също новата генерация деца, които дори не са били родени през 90-те да ми показват сърчица и любов. Обичаме те, Луна, Боже, а вие сигурно сте само на 12 години или по-малки. И разбира се по-старата генерация, те знаят как беше през 90-те.

Луна

Сред най-големите звезди на фестивала са изпълнителите Араш, както и вече 54-годишния Шаги, който ще бъде запомнен с хитовете си “Мистър Бомбастик” и “О, Каролайна”.  Шаги, който е номиниран седем пъти за “Грами”, печели два пъти престижните награди.

 

Винаги е добре да постигаш целите си, а аз го направих. Постигнах това защото го правих с любов. Аз съм наистина добре защото знам че каквото трябва да се случи ще се случи и аз съм в ръцете на Бог.

Шаги

А безспорно очаквано шоу повече от час и половина реализираха една от най-обичаните групи - „Джипси Кингс”.

Французите с корени на испанските цигани „гитанос” пристигнаха у нас без осмина от бившите си вокалисти, но с трима от основните си изпълнители с акустични китари. Групата спазва старата традиция, в нея да има само представители на голямото испанско семейство.

 

За нас е огромно щастие и винаги ще бъде огромно щастие да пеем тук. Освен това нашата музика е вечна. дали е на 80 или 8 години, тя е такава, че винаги ще се пее.

“Джипси Кингс”

Елена Танева, Euronews Bulgaria, Бургас