Политика

Стефан Янев: Диалог и надмогване на егоизма е формулата за излизане от политическата криза

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

„За съжаление в този момент единственото, което може да кажем е „още от същото, на което се нагледахме“. Фактът, че в последните три години шест избора произвеждат парламенти като 50-ия, който е достатъчно фрагментиран и няма даже и най-малка идея как би могло да се излезе от тази политическа криза в момента, говори, че с още от същото няма как да стане.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ председателят на партия „Български възход“ и бивш служебен премиер Стефан Янев.

По неговите думи проблемите са много дълбоки и те са във фундамента на българското политическо.

„На начина, по който се формира и се практикува политиката от политическите партии и начина, по който тези политически партии стигат до избирателите, до българските граждани“, добави Янев.

„Формулата, по която може да се излезе от тази политическа криза, ние от „Български възход“ сме казали отдавна. Това е формулата на диалога, формулата на взаимодействието, което политическите партии са призвани да водят помежду си в търсенето на решения в интерес на гражданите. Това нещо не се случва, защото виждаме едно партийно его, което от първия ден, в който някой вземе микрофона, започва да обяснява как с този и с онзи няма да прави нищо“, каза още бившият служебен премиер.

 

Целия разговор вижте във видеото.