Политика

ПП и ДСБ в спор да подкрепят ли правителство с третия мандат

От Euronews България Euronews България

"ПП няма да подкрепи третия мандат. С ДСБ имаме различия по този въпрос, ще имаме заседание на парламентарната група и ще намерим общо решение". Това заяви акад. Николай Денков, който направи съвместно изявление със съпредседателя на ПП Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Акад. Николай Денков припомни, че ДСБ искат да направят правителство с третия мандат и имат съществено различие по този въпрос. "Ние няма да участваме в разговори за третия мандат, имаме заседание на общата парламентарна група, на която ще потърсим общо решение", коментира Денков.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков припомни, че Националният съвет на ПП в неделя взе решение, че в този състав на 50-о НС "няма как да се сформира правителство, което да гледа към Европа и да бъде антикорупционно". Днес имахме среща на депутатите от парламентарната група на ПП, те потвърдиха позицията на националния съвет - няма да участват в разговори за третия мандат", обясни Кирил Петков.

Според него след седми мандат ГЕРБ са се провалили със сформирането на кабинет. "Цялата държава е заложник на Пеевски и Борисов - те са токсични за българската партийна система и демокрация", смята Кирил Петков.

Той уточни и, че ПП няма да подкрепят втория мандат.