Политика

Гюнер Тахир: За първи път вярвам на Рамадан Аталай, че ДПС се управлява еднолично

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

Важно е за ДПС да решат този вътрешен проблем, който имат и от това зависи дали ще върнат изпълнен втория мандат. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Гюнер Тахир, бивш член на ръководството на движението.

По думите му знак за това какво се случва в партията ще бъде дали Йордан Цонев за втори път ще представлява парламентарната група на ДПС при президента.

Другият вариант е след като Делян Пеевски явно няма лице да отиде при президента и това ще трябва да направи другият съпредседател Джевдет Чакъров. От това зависи дали те ще се опитат да направят кабинет или ще върнат мандата, както беше заявил по-рано самият Делян Пеевски.

„Ако вярваме на колегите от ДПС през последните 3-4 месеца колективните органи явно не работят и решенията в партията се взимат еднолично  от единия съпредседател Делян Пеевски “, каза още Гюнер Тахир.

Той изрази съмнение относно това какво точно е записано в устава на ДПС по отношение на броя на председателите, като подчерта, че това трябва да е много ясно посочено.

„За първи път, откакто познавам Рамадан Аталай  му вярвам за това, което казва, че ДПС се управлява като еднолично дружество“, отбеляза още Тахир.

Целия разговор вижте във видеото.