Общество

Състоянието на седемте деца, яли бисквити с канабис, е стабилно

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Подобрява се състоянието на седемте деца на възраст от 4 до 14 години, приети в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен, след като са яли бисквити с канабис, а едно дете е употребило и наркотичен опиат и кокаин. Началникът на Клиниката по клинична токсикология доц. д-р Евгения Иванова Бързашка – Христова каза в ефира на „Добро утро, Европа“, че при едно от децата през изминалата нощ е имало симптоми за сънливост и замайване, но след направени манипулации и неговото състояние вече е по-добро.

Децата са били доведени в клиниката от родителите си, а след консултация с токсиколог, са взети спешни мерки по интоксикация. Лекарят обясни, че в началото никой не е подозирал, че именно бисквитите с канабис са причина за това състояние. Благодарение обаче на бързите и адекватни действия на лекарите, диагнозата бързо е била изяснена, но опасност за живота на децата е съществувала, подчерта още тя.

Доц. д-р Евгения Иванова Бързашка – Христова коментира, че се увеличават случаите на прием на различни вещества и субстанции както от деца, така и от възрастни.

Целия разговор вижте във видеото.