Общество

Работодател: Честите избори вредят на икономиката

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Не мисля, че днес ще стане ясно, но се надявам да има правителство, тъй като държавата за да върви напред, трябва да има редовно правителство, тъй като бизнесът обича да има яснота за следващите години.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ Доброслав Димитров – председателят на УС на БРАИТ и член на Консултативния съвет на Българската асоциация на софтуерни компании (БАСКОМ), както и бивш депутат от ГЕРБ.

„Единственият начин това да се случи е когато има ясна програма на едно правителство, независимо от колко партии е подкрепено, което е с ясни приоритети и политики. Сменяйки правителството през 3 месеца, през 6 месеца, постоянно в кампания, твърде много партии се изкушават, понеже са в кампания, да правят гръмки изказвания за вдигане на данъци и т.н. Тези послания изключително много плашат, пречат и са деструктивни за икономиката на България“, допълни Димитров.

„Българите казваме крайни изказвания на маса, но когато дойде време да се вземат решения, сме изключително умерени и реалисти“, смята той.


Целия разговор вижте във видеото.