Политика

Журналисти: Избирателите са уморени, партиите имат проблем с приемането на реалността

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Приключи и вторият ден преговори между ГЕРБ-СДС и партиите в парламента за съставяне на експертно правителство. Днес само ИТН се отзоваха на поканата на първата политическа сила. Възможно ли е съставянето на редовно правителство и има ли изход политическата криза у нас? За разговор по темата в Euronews Primetime гостуваха журналистите Симеон Колев и Люба Будакова.

 

„Трябва да има правителство. И трябва не защото го казваме ние, а защото избирателите го казаха. Защото през тези дни, откакто бяха изборите, ние чухме всякакви вариации на тема за ниската избирателна активност, но фактът един – основният фактор за нея беше умората на избирателите. Избирателите са изключително уморени от изборите“, коментира Люба Будакова.

„Политическите сили имат проблем с приемането на реалността. Първата политическа сила няма друг изход, освен да търси изход. В момента те го правят. Дали могат да го правят по-успешно – вероятно могат. Останалите политически сили са се впуснали в една надпревара, кой е по-по-най-опозиция и кой е по-по-най-статичен. И си търсят причина за тази статичност и продължават да я търсят“, посочи Симеон Колев.

Според него партиите трябва да превъзмогнат собственото си его.

 

Целия разговор вижте във видеото.