Свят

Производството на медицински канабис в Австралия замества традиционната продукция

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Лечебният канабис замества земеделските култури за фермерите, изпитващи недостиг на средства в Австралия. Разрастващата се индустрия може да предложи облекчение на местните предприятия. MedTEC Pharma са една от компаниите пионери в тази сфера. Те са създали и една от най-големите ферми за растението в страната. Собственикът на високотехнологичната организация, Брад Галард, е бил производител на цитрусови плодове само до преди 6 месеца. Сега той има възможност да създава продукт, използващ се за лечение на всякакви заболявания. Галард използва специални съставки, които подхранват почвата и елиминират потенциалните болници.

Беше дълго пътуване, за да стигнем до този момент, но сега е вълнуващо. Сваляме продукта в чистите помещения, където го подготвяме да бъде опакован, за да се изпрати към аптеките.

Брад Галард, управляващ директор на MedTEC Pharma

В региона има само три хектара канабис за медицински цели, но планът е да се увеличат до десет следващата година. Производителите трябва да могат да отговорят на нарастващото търсене. Тази нова възможност осигурява и повече работни места. Въпреки че Австралия има най-бързо развиващия се пазар на канабис за медицински цели в света, около 80 % от консумираното количество продукт в страната се внася.