Политика

Проф. Вили Лилков: Групата на "Величие" ще се разпадне в новия парламент

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Очаквам определени парламентарни групи в новото Народно събрание да се разпаднат. Например на "Величие" -  такъв тип политически структури, замислени по този начин и вкарани в парламента, рано или късно започват да се разпадат, защото тези, които са ги вкарали в политиката имат различни идеи за тях. Такава прогноза направи в ефира на "Добро утро, Европа" проф. Вили Лилков от "Синя България".

Той очаква да бъде съставено ново правителство, но "каква ще бъде неговата продължителност никой не може да каже, има наченки да се състави, но няма да бъде много устойчиво". А "Синя България" ще продължаваме да събираме десни избиратели, ще търсим нови лица, за да ги привлечем и пр.", заяви Лилков.

По думите му новият кабинет ще е с мандата на ГЕРБ, подкрепен от ДПС, вероятно от ИТН, плюс "плаващи" народни представители. "Няма понятие експертен кабинет, политически ще е той", смята проф. Лилков.

А относно книгата му "Атентатът в храм "Света Неделя" и пътят към злодеянието на БКП", той коментира, че в нея са събрани документи как БКП стига до злодеянието. Както и историята на самия атентат и последиците от него. Към взрива се добавя сярна киселина, за да загинат повече хора, разказа още той, като посочи, че е било изключително вероломно.

Целия разговор във видеото.