Спорт

ЦСКА-София и Левски излизат тази вечер за първите си мачове от 3-ия кръг на ЛК

От Euronews България Euronews България
Levski

Двата столични гранда ЦСКА-София и Левски ще изиграят тази вечер първите си срещи от третия квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите.

„Червените“ приемат ирландския Сейнт Патрикс от 20:00 часа българско време на стадион „Васил Левски“ в София, докато „сините“ гостуват на малтийския Хамрун Спартанс на Националния стадион в средиземноморската страна половин час по-късно.

Възпитаниците на Саша Илич стигнаха до третия квалификационен кръг в надпреварата, след като елиминираха северномакедонския „Гьорче Петров“ с общ резултат 4:0.

На пресконференция преди мача със Сейнт Патрикс, наставникът заяви, че ако отборът му мисли, че ще му бъде лесно, ще има проблеми. Ирландците са изиграли вече цели 24 мача в елита на Ирландия, а за да стигнат до тази фаза в Лигата на конференциите преди това отстраниха словенския Мура след продължения и дузпи.

На линия за срещата ще бъде и новото попълнение на "червените" Дауда Бамба, който от известно време тренираше с отбора, но вчера бе официално представен. Легендата Христо Стоичков пък ще има среща с феновете преди двубоя, а след това ще подкрепя родния отбор от трибуните.

Реваншът в Дъблин ще бъде на 11 август, а крайният победител ще срещне Базел или Брьондби в решителния плейоф за влизане на групите в Лигата на конференциите.

От своя страна Левски излиза в ролята на фаворит срещу Хамрун Спартанс, след като напълно заслужено отстрани най-силния съперник в предния кръг ПАОК (Солун), с общ резултат 3:1. Това ще бъде първият в историята сблъсък на "сините" срещу тим от тази островна държава.

Малтийският състав за първи път отстрани два тима в Европа - арменския Алашкерт с 4:2 и босненския Вележ Мостар с 2:0 и заслужено е на тази фаза, като след направената селекция е смятан и за фаворит в местния шампионат.

На пресконференцията си преди двубоя треньорът Станимир Стоилов бе категоричен, че съперникът и неговият отбор са на едно ниво. Мъри добави, че при най-малкото отпускане Левски ще има сериозни проблеми. Специалистът също така изтъкна, че няма да прави големи промени в състава, но ще трябва да пробва нови идеи. Мечтата на Мъри е груповата фаза и гарантирането на близо 3 милиона евро, което ще е огромно богатство в сегашната ситуация на клуба, който обаче първо трябва да покаже, че има място в надпреварата.

Реваншът в София между двата тима е на 11 август, а продължилият напред ще играе срещу загубилия от двойката на Лига Европа - АЕК Ларнака или Партизан в плейофа за влизане на групите в Лигата на конференциите.

Още спортни новини вижте във видеото.