Спорт

Левски и ЦСКА-София продължават напред в Европа

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

ПАОК - Левски 1:1 (1:3 общ резултат). Играчите на Стоилов се класираха за третия квалификационен кръг. 

Равенство в Солун класира Левски в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Сините завършиха 1:1 срещу ПАОК, което се оказа достатъчно гръцкият тим да бъде отстранен с общ резултат 3:1. В следващият кръг родният гранд ще срещне Хамрун Спартанс (Малта), който отстрани босненския Вележ. 

След като играха отлично в София футболистите на Станимир Стоилов направиха и много силно първо полувреме на стадион "Тумба". Въпреки изпълнените трибуни, играчите в синьо не трепнаха, а освен това дори успяха да поведат. 

Роналдо беше точен в 25-ата минута. ПАОК изравни след почивката с попадение на Тиаго Данташ. Домакините от Гърция завършиха мача с девет души, след като червени картони получиха Дъглас Аугугто и капитанът Виейриня. 

Станимир Стоилов не направи нито една промяна в състава си от победата в София с 2:0. Левски играше организирано и не оставяше никакви празни пространства за домакините. Футболистите в синьо разчитаха на контраатаки или дълги подавания към Уелтон и Роналдо. 

 

ЦСКА-София - Македония ГП 4:0. 

 

ЦСКА-София се класира за третия предварителен кръг в Лигата на конференциите, след като елиминира съперника си Македония Гьорче Петров след разгромен успех с 4:0. Само седмица, след като изиграха разочароващ мач в Скопие, този път червените бяха много по-убедителни. 

Юрген Матей в 31-ата минута, Георги Йомов в 61-ата, Лазар Туфегджич в 78-ата и Дукенс Назон в 87-ата бяха точни за червените. На трибуните на "Българска армия" присъстваше Димитър Бербатов. Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) преди това през деня се включи в традиционните събития за феновете - "армейски следобед". 

За пореден мач обаче привърженици в сектор Г нямаше. Публиката на стадиона беше в секторите А и В. 

Преди почивката ЦСКА-София доминираше, но отправи само един точен удар и това беше голът на Матей. Капитанът на червените вкара след корнер и асистенция на Маурисио Гарсес, който свали топката с глава. 

След почивката домакините повишиха агресията, бяха още по-активни и стигнаха до три гола. Попадението на Георги Йомов беше от игра, като нападателят получи подаване от Туфегджич. Йомов влезе на скорост в наказателното поле и вкара с удар с външен фалц. Останалите два гола бяха след корнери и много груби грешки в защитата на гостите. 

 

Апоел елиминира Ботев (Пд) след успех с 2:0. 

 

По същото време в Кипър Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 при гостуването си на Апоел. Жълто-черните не успяха да покажат почти нищо в Никозия, като особено преди почивката бяха тотално надиграни и трябваше да се бранят. 

В добавеното време на първата част Исак Шебак откри за Апоел, когато наказа грешка в защитата на гостите. Устремът на гостите приключи в добавеното време на срещата, когато Йоргос Ефрем вкара от пряк свободен удар.