Европа

След европейските избори: Лидери на крайнодесни партии се срещнаха в Брюксел

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

С 30 места крайнодясната френска партия "Национален сбор" е най-силната делегация в Европейския парламент. На ниво Европейски парламент, обаче, групата "Идентичност и демокрация" е на 5-то място. Консерваторите от Европейската народна партия остават най-многобройни.

Ние сме важна група, която символизира възхода на суверенитета навсякъде в Европа. Това означава, че нашите съграждани, особено във Франция, са разбрали залога на тези европейски избори. Именно първо, че темите, които се разглеждат тук, ги засягат ежедневно в различни области като имиграцията и енергетиката.

Жан-Пол Гаро, председател на делегацията на Национален сбор в Европейския парламент

Марин льо Пен, италианецът Матео Салвини и други лидери на европейски крайнодесни партии се срещнаха в Брюксел, за да направят равносметка.

Установих отлични контакти с други групи като консерваторите и реформистите. Осъществихме редица съвместни действия, например с испанците от Vox, както и с поляците от право и справедливост.

Жан-Пол Гаро, председател на делегацията на Национален сбор в Европейския парламент

Реинтегрирането на германската партия Алтернатива за Германия, изключена от групата "Идентичност и демокрация" през май, не е на дневен ред преди парламентарните избори във Франция. Освен това групата "Идентичност и демокрация" не изключва възможността да издигне свой кандидат за председател на Комисията.