Политика

От ПП отговориха на критиките на служебното правителство за хаос в енергетиката

От Euronews България Euronews България
PP2 Снимка: БГНЕС

Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, без при това да колегите забравят, че най-големият проблем на руския газ е, че може да бъде спрян по всяко време.

Това се казва в прессъобщение на "Продължаваме промяната" в отговор на критиките към тях за създаване на хаос в енергетиката.

"Правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ", посочват още вече бившите управляващи.

Според ПП за октомври вече имаме договорен слот, а за ноември също имаме две опции.

"През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит", стои още в съобщението.

ПП апелират да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие.

Бившите управляващи припомнят още, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България.