Свят

Путин заплаши САЩ и Европа с ракетни удари

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че би могъл да разположи конвенционални ракети на близко разстояние от Съединените щати и европейските им съюзници, ако те позволят на Украйна да атакува цели на руска територия. Това се случи по време на първата среща на политика с висши редактори на международни информационни агенции от началото на войната в Украйна. Путин добави, че Западът греши, като предполага, че Русия никога няма да използва ядрени оръжия, и заяви, че ядрената доктрина на Кремъл не бива да се приема с лека ръка. Запитан за призивите на ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг, президентът на Русия предупреди, че да се позволи на Киев да нанася удари по територия на Москва е сериозна ескалация.

 

Подобни действия вече са достигнали най-високата степен на деградация, но ще разрушат напълно международните отношения и ще подкопаят международната сигурност. Ако видим, че тези държави са въвлечени във война срещу нас, то ние си запазваме правото да действаме по същия начин. Това е път към много сериозни проблеми".

Владимир Путин, президент на Русия

Наскоро Германия се присъедини към щатите, като разреши на Украйна да поразява някои цели на руска територия с оръжията с голям обсег на действие, които те доставят на Киев. Путин също говори за Съединените щати. Той заяви, че "никой във Вашингтон се интересува от Киев".

 

Никой в Съединените щати не се интересува от Украйна. Те се интересуват от тяхното величие. Те по никакъв начин не искат да допуснат какъвто и да е успех за Русия, именно защото смятат, че в този случай лидерството им ще бъде накърнено. Това е и целият смисъл на това, което правят.

Владимир Путин, президент на Русия

В края на разговора Путин заяви, че Кремъл не се интересува от това кой ще бъде следващият президент на САЩ, но заяви, че съдебната система на страната очевидно се използва в политическа битка срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

 

Русия е атакувала цели в Украйна с безпилотни самолети

Русия е атакувала Украйна с 18 безпилотни самолети, като украинските власти съобщават, че са свалили 17 от тях. Пожар е избухнал в Хмелницка област. По-късно руските власти съобщиха, че украински безпилотен самолет е подпалил петролната рафинерия „Новошахтинск“ в Ростов на Дон, Южна Русия, и я принуди да спре работа.

Подробности вижте във видеото: