Цвят

Феновете приветстваха звездите от втория сезон на хитовия сериал „Домът на дракона“

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Мат Смит, Ема Д’Арси и актьорите от „Домът на дракона“ се разходиха по червения килим в Ню Йорк на премиерата на втория сезон на спин-офа на „Игра на тронове“.

Смит, който играе принц Демън Таргариен, описа красноречиво вътрешната борба на героя си.

Уникален е тази година. Моят герой изминава неравен път, не по собствена воля, към бездната. Той е на едно доста катаклизмено пътешествие – на самоунищожение и себеоткриване. Извършва някои действия в стил Демън, които задвижват много събития и правят нещата трудни за всички засегнати.

Мат Смит – актьор

Демън Таргариен играе основна роля в сюжета на шоуто. Зрителите ще видят и неизбежната езда на дракони, и сцени с графично насилие. Отношенията на Демън с неговата съпруга и племенница Ренира сe усложняват, след като тя не може да прежали загубата на своя син и да управлява с ясен ум.

Ема Д’Арси се завръща в ролята на Ренира Таргариен.

Предполагам, иронията в шоуто е в структурата на мъжката власт – патриархалната система. Тя е здраво вкоренена във Вестерос. Но имате и женски образи, които се опитват да манипулират, да се движат в среда, която не е създадена, за да им даде някакви права.

Ема Д’Арси – актриса

Дори сред своите съюзници, Ренира постоянно трябва да доказва себе си, своите способности. От нея се изисква свръхбдителност, защото тя е жена, която трябва да се задържи на власт в един доминиран от мъжете свят.

"Домът на дракона" е базиран на книгата "Огън и кръв" на Джордж Мартин, по чиито произведения беше създаден и другият хит "Игра на тронове".

За разлика от оригиналния сериал обаче, прикуълът значително надгражда над книгата, която е по-скоро историческа хроника за света на Вестерос. 

Вторият сезон започва по стрийминг платформата Max на 16 юни.