Цвят

„Господари на небето“: Нов сериал разказва за пилотите на бомбардировачи от Втората световна война

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Остин Бътлър, Калъм Търнър и Бари Киоган са три от звездите в новия сериал на Apple TV+ „Господари на небето“.

Продукцията е базирана на историческата книга на Доналд Л. Милър „Господари на небето: Американските момчета пилоти на бомбардировачи, които изнесоха въздушната война срещу нацистка Германия“. Пресъздават се преживяванията на реални хора, воювали срещу нацистките изтребители.

Това, което се е случило по време на Втората световна война, проследява ежедневието на пилотите на бомбардировачи. Само 23% се връщат от полети – това е непостижимо количество на загуба.

Остин Бътлър – актьор

„Те решават да изпълняват мисии през деня, които са много по-опасни от нощните. Опитват се да дадат най-доброто от себе си, някои са били на 16 години. Поели са неописуеми психологически и физически щети“, допълва Бътлър.

Изпълнителни продуценти са Том Ханкс и Стивън Спилбърг, зад чиито имена стои друг знаков сериал – „Братя по оръжие“. Синът на Спилбърг – Сойер, както и този на Джуд Лоу – Раф, участват във филма.

„Очакванията ми бяха големи. Това все пак са Стивън Спилбърг и Том Ханкс и в техните ръце всеки проект е добър. Намираш се в най-добрите от най-добрите ръце, имайки предвид „Братя по оръжие“ и „Пасифик“. Беше ни предоставено пространство на игралната площадка да дадем нещо ново от себе си, като по-младо поколение актьори...“, коментира актьорът Бари Киогън.

„Господари на небето“ вече се излъчва на стрийминг платформата Apple TV+.