Култура

"Наследници", "Мечката" и "Говеждо" обраха наградите „Еми“

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

"Наследници", "Мечката" и "Говеждо" доминираха на 75-ите годишни награди "Еми" снощи. Сагата на HBO за размирното богато семейство и тяхната медийна империя, спечели третата си награда за най-добър драматичен сериал, заедно с наградите за Кийрън Кълкин, Сара Снук и Матю Макфадиън. 

"Това е сериал за семейството, но също така е за това кога политиката на новините се преплита с разединяващата дясна политика и след четири сезона на сатира, както разбирам, това е проблем, който сега сме отстранили",  Джеси Амстронг, изпълнителен продуцент на "Наследници".

Мечката спечели наградата за най-добър комедиен сериал. Тя се наложи и в комедийните актьорски категории, като бяха наградени Джереми Алън Уайт, Айо Едебири и Ебон Мос-Бакрах. И тримата бяха номинирани за първи път. Произведението на Нетфликс "Говеждо" спечели наградата за най-добър лимитиран сериал. Той получи общо пет награди, включително за актьорите Стивън Йон и Али Уонг, която стана първата жена от азиатски произход, спечелила главна актьорска награда "Еми". Куинта Брансън от "Начално училище Абът" спечели наградата за главна женска роля в комедиен сериал.