Политика

Борис Бонев: Два месеца са необходими, за да се реши въпросът с такси стоянките

От Рая Стоянова Рая Стоянова Репортер

Два месеца са необходими, за да се реши въпросът с такси стоянките. Това заяви лидерът на  „Спаси София“ Борис Бонев. По думите му, таксиметровите шофьори не са се съгласили на този срок и затова протестират днес. Още по темата - от Рая Стоянова във видеото.

Започва безсрочен протест на таксиметровите шофьори в София. Те настояват за връщане на закритите стоянки по бул. „Патриарх Евтимий“. От столичната управа обаче не са реагирали на исканията им.

До премахването се стигна заради новата организация на движението в центъра на София. От бранша заявиха , че в знак на протест ще бъдат върнати всички табели на стоянки, а такситата ще могат да спират на всяка от тези локации, дори и да са отстранени от кметството. Шофьорите изразиха недоволството си още миналата седмица с автошествие, но от днес протестът им ще обхване всички 131 таксиметрови стоянки на територията на столицата.

 

ПП-ДБ-СС искат Фандъкова и Борисов да отговарят за Симеоновския лифт

Свикваме два извънредни заседания на СОС - на 23 май от 10:00 ч. във връзка с обстоятелствата София да остане без лифтове, а следващото ще бъде в същия ден от 12:00 ч. - за реорганизацията по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви председателят на СОС Цветомир Петров и общински съветник от ПП-ДБ-СС.

“За нас е изключително важно да стане ясно кой е отговорен за ситуацията да няма лифтове в София. Искаме да присъстват бившите кметове Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, при които се е подписал приватизационният договор за Симеоновския лифт в столицата”, изиска Борис Бонев от “Спаси София”.

Относно реорганизацията на бул. Патриарх Евтимий и съседните такива Столична община днес ще обжалва решението на административния съд по преустановяване на реорганизацията на движението. “Наблюдаваме една притеснителна интерпретация на съда кое е законно и не. В рамките на правомощията на кмета на Столична община са се извършили промените по булеварда”, смята Бонев.