Спорт

Формула 1: Пилотът Алекс Албон преподписа с отбора на Williams

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Albon Facebook

Алекс Албон ще продължи да бъде пилот на Williams Racing във Формула 1, след като преподписа отношенията си с английския тийм с нов многогодишен договор. В момента тече неговата трета година в един от най-разпознаваемите отбори в шампионата, създаден от сър Франк Уилямс.

От началото на този сезон, Албон не е попадал в зоната на точките от 10-а позиция нагоре, като за това може би имат вина и не особено конкурентните болиди - през 2020-а той има две трети места и 7-а позиция в генералното класиране за Red Bull.

Албон влезе в най-високото стъпало на моторните спортове през 2019-а година в отбора на Torro Rosso, като по средата на сезона се премести в Red Bull. Преди Формула 1, той става трети във Формула 2 с френския отбор на DAMS, а през 2016-а става втори във Формула 3 с отбора на нашия пилот Никола Цолов - ART Gran Prix.

Пилотът споделя, че отборът има труден старт на сезона, но са отбелязали значителен прогрес в развитието на болидите и атлетите, за да могат отново да се борят за върха.