АвтоФест

Формула 1: Техническият директор на Red Bull напуска отбора

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Adrien1 Facebook

Легендарният дизайнер Ейдриън Нюи напуска отбора на Red Bull във Формула 1 след близо 20 години в него. Това ще се случи след края на сезон 2024 в най-високото стъпало на моторните спортове.

Вътрешните раздори в шампионския тийм, за които излизаха хиляди слухове, явно са по-близо до истината. С Нюи, те печелят общо седем шампионски титли и шест конструкторски или общо 118 победи и 101 полпозишъна със Себастиан Ветел и Макс Верстапен.

Нюи ще остане в Red Bull Technology Group до завършването на първия им хиперавтомобил, носещ името RB17, и съответно ще участва в целия процес на развитие. Нюи се присъединява към Red Bull през далечната 2006-а година.

Дизайнерът благодари на всички в структурата на отбора за възможността да сбъдне една от детските си мечти, но споделя, че иска да се фокусира и върху други проекти.

Почти сигурно е, че от отбори като Scuderia Ferrari и Aston Martin ще се опитат веднага да се възползват от неговите способности, но в края на сезона ще разберем дали той ще премине в друг гранд на шампионата.