Европа

Джорджа Мелони оглави листата на "Италиански братя" за евровота

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Премиерът на Италия обяви, че ще бъде водач на листите на своята партия на европейските избори през юни. На конференция на „Италиански братя“ в Пескара Джорджа Мелони увери членовете и симпатизантите, че ще продължи да променя политиката както у дома, така и в Европа.

 

Благодаря ви. Реших да се присъединя към кампанията за европейските избори, като оглавя листата на „Италиански братя“ във всички избирателни райони. Правя го, защото посветих много усилия на европейския път през годините, още преди да стана министър-председател. А след като получих честта да оглавя държавата, го правя, защото искам да попитам италианските граждани дали са доволни от нашата работа в страната и в Европа. Да не забравяме, че съм и лидер на европейските консерватори, които искат да играят решаваща роля в промяната на курса на европейската политика.

Джорджа Мелони – премиер на Италия 

„Италиански братя“ има неофашистки корени, но след като нейният лидер пое властта в апенинската държава, партията смекчи курса си и се ориентира към традиционните консерватори. Самата Мелони се определя като лидер на консерваторите в ЕП. А като всички десни партии, премиерът не пропусна възможността да изтъкне корените си на „човек от народа“, „винаги един от вас“.

Години наред ми се подиграваха заради корените ми, наричаха ме селско момиче, продавачка на риба и плодове, груб човек. Правеха го, защото са културни и посочваха културни аргументи. Но това, което не разбраха, е, че винаги съм била човек от народа и се гордея с това. Ако искате да ми кажете, че още вярвате в мен, направете го, като напишете „Джорджа“ в избирателната бюлетина. Аз винаги ще бъда една от вас.

Джорджа Мелони – премиер на Италия 

Джорджа Мелони не пропусна да иронизира крайната левица в Италия. Според нея, действията на Комунистическата партия обяснявали „носталгията по тоталитаризма“ в страната.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат в периода 6-9 юни.