Политика

Елена Йончева прие номинацията на ДПС за евродепутат (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България. Това коментира пред БТА Елена Йончева.

"Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно - спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора(каналджийството); работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване", отбеляза Йончева.

Нинова за Елена Йончева: Зависимостите лъсват

Номинацията на Елена Йончева за евродепутат от  ДПС обяснява причината за прекъснатите контакти с нея. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира по-рано днес решението на Областния съвет на движението в Благоевград. БСП се регистрира днес в ЦИК за участие в изборите на 9 юни.

По думите ѝ, номинирането на Йончева от ДПС показва, че “рано или късно зависимостите лъсват”. И обясни, че е изненадана от обявлението, но не и от самия факт.

Нинова заяви, че не вижда сериозен конкурент в лицето на Ваня Григорова.

“Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Първо излъга избирателите си като направи сглобка с ГЕРБ в Общината. Излъга работниците, като първо си повиши своята заплата, а не техните. Излъга левицата на Първанов, Петков, те вече не са ѝ нужни и се отърва от тях. Излъга структурите на София”, смята Корнелия Нинова.