Политика

Александър Симов: БСП започна да връща доверието към себе си

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

„Тази ситуацията започна през юни месец миналата година и досега не е спирала да бъде една епична измама – пълна политическа катастрофа и забъркването на България в един цикъл на перманентен скандал. Българското общество е свикнали да понася много дивотии, но тези поставиха нови рекорди.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime журналистът и бивш народен представител от БСП Александър Симов.

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са авторите на този конституционен блокаж и моля да си поемат отговорността.

Александър Симов, журналист и бивш народен представител от БСП Александър Симов

„Смятам, че трябва да постигнем един консенсус на предстоящите избори – ако следващите 15-20 години някоя партия каже, че ще променя Конституцията, да отпада задължително от участие в изборите“, каза Симов.

По неговите думи председателят на Народното събрание Росен Желязков се опитва да ограничи парламентарната дейност и исканията за неговата оставка са оправдани.

Смятам, че когато пушилката утихне, хората ще си дадат сметка, че в много отношения това, което говориха за БСП, беше много несправедливо.

Александър Симов, журналист и бивш народен представител от БСП Александър Симов

Според Симов БСП ще има по-добър резултат на предстоящите избори.

„Виждам, че БСП е на пътя на връщане на доверието към себе си. Това няма да е бързо, но процесът започна“, смята социалистът.

„ГЕРБ дадоха много власт на ПП-ДБ, като те преядоха с нея, а през цялото време са били дебнени и е чакан моментът, в който да бъдат изобличени като поредната корупционна паяжина, взела властта. ПП-ДБ вече са партия на корупцията и партия на статуквото“, каза още Симов. 

 

Целия разговор вижте във видеото.