Политика

Павела Митова, ИТН: МВнР се използва като инструмент за прокарване на партийни идеи

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Бяхме свидетели на същата идея – премиер да заеме и поста министър на външните работи преди месец и половина с Мария Габриел, така че смятам, че това е постоянна политика на партия ГЕРБ. Не я намирам за авангардна идея, щеше да е такава, ако Димитър Главчев се беше ориентирал към някое друго министерство. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ депутатът от ИТН Павела Митова.

Очевидно Министерството на външните работи е изключително важно за политическите формации, защото се превръща в ябълка на раздора не само в служебния кабинет, а и при преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Смятам, че в последно време МвнР се използва като един инструмент за прокарване на партийни идеи във външнополитическото пространство, а не като инструмент за прокарване на външната политика на държавата, което е пагубно за нас като граждани.

Според Павела Митова Даниел Митов не е добър вариант за министър на външните работи не заради своите личностни характеристики като дипломат, а заради това, че е заместник-председател на политическа формация.

Служебното правителство трябва да осъществява подготовката и провеждането на едни честни избори, а не считам, че фигура като заместник-председател на партия, която участва в изборния процес, може да остане неутрален за провеждането на тези избори, коментира още депутатът.

Целия разговор вижте във видеото.