Политика

Нинова от Бузлуджа: Не е прав президентът, оставяме държавата стабилна

От Георги Колев Георги Колев Редактор
BSP (1) Кадър: Фейсбук страница на БСП

Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата, предаде БТА. БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България. 

Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка. По думите й друг предизвиква хаос.

 

Онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони. Тези сили се обединиха и свалиха правителството.

Корнелия Нинова

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот. "В името на тази социална справедливост управлявахме България. И днес ни атакуват. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас", отбеляза лидерът на  БСП. 

Тя посочи още, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите.