Euronews Сега

„Аватар: Пътят на водата“ излиза по кината в САЩ на 16 декември

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 05 11 114522

Първият трейлър на продължението на касовия хит на Джеймс Камерън "Аватар" от 2009 г. излезе онлайн. Втората част на култовата продукция се нарича "Аватар: Пътят на водата", а премиерата ѝ вече се подготвя за 16 декември в края на годината. 

 

Дългоочакваното продължение на филмовия епос "Аватар" за 250 млн. долара идва с гръм и трясък след 13 години и осем отлагания. Най-касовият филм в историята на киното „Аватар“, донесе близо 3 милиарда долара. 20th Century Studios пусна първия трейлър на зашеметяващото продължение на филма на Джеймс Камерън "Аватар: Пътят на водата", което най-накрая излиза по кината в САЩ на 16 декември.Филмът продължава историята на На'ви - раса от извънземни хуманоиди, които са подложени на атака от страна на хората.Действието се развива 14 години след събитията в „Аватар“. Бившият морски пехотинец Джейк Съли, в ролята Сам Уортингтън, живее щастливо заедно с воинът нави Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха надвисва отново над Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна, търсейки помощта на други На‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват  плътно по петите. Ключова роля отново ще има Зоуи Салдана в образа на елегантната синя извънземна Нейтири.

 

Знаете, че сега с "Пътят на водата", именно водата е елементът, който Джеймс толкова дълго време искаше да покори, когато ставаше въпрос за изпълнението и заснемането. И той го направи. Справи се. Наистина ще бъде хипнотизиращо. Нещо, което не сте виждали досега, но ще бъде и дълбоко трогателно. Това ще бъде преживяване, което ще остане в душата ви за много дълго време. Наистина вярвам, че "Аватар" ще бъде този филм, който ще ни пренастрои и ще ни върне към това, което сме правили преди.

Зоуи Салдана, актриса в "Аватар"

Продължението е история за семейството и за това през какво ще минат родителите, за да запазят семейството си и да го предпазят, разказва продуцентът Джон Ландау. Действието на голяма част от филма с бюджет 250 млн. долара се развива в океана и около него с клана от живеещи в рифове на'ви, наречен Меткайна. Много от членовете на актьорския състав - включително Кейт Уинслет в ролята на Ронал и Сигорни Уийвър в мистериозна роля - бяха обучени да се гмуркат свободно в продължение на повече от 6 минути в резервоар с вместимост 900 000 галона в Манхатън Бийч, Калифорния.Това е едно трудно, но невероятно приключение и пътешествие, разказват актьорите за най-очаквания и обсъждан филм на 2022-а година. Феновете, които искат да си припомнят сагата, могат да гледат оригиналния "Аватар" в кината на 23 септември.