Общество

Общински съветник предизвика катастрофа в София, опитал се да избяга от местопроизшествието (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Общинският съветник на „Продължаваме промяната“ в Столичния общински съвет Благовест Георгиев е станал участник в катастрофа в петък вечерта с София. След това Георгиев се е опитал да напусне местопроизшествието, но е бил спрян от полицията.

Инцидентът е станал късно снощи на булевард "Драган Цанков". Става дума за лек инцидент между два автомобила.

При опита си да напусне мястото, общинския съветник е спрян от екип на полицията.

Водачът е и член на комисията по безопасност на движението. Отказал е проба за алкохол с дрегер.

Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал, посочват от пресцентъра на "Продължаваме Промяната" . Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник, посочват още от групата на партията в СОС.

Борис Бонев призова в социалните мрежи Благовест Георгиев "незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол".

"Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно - оставка", написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.