Политика

Председателят на СОС предлага промени в съставите на общински структури

От Euronews България Euronews България
Cvetomir Petrov Sos Председателят на СОС Цветомир Петров. Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет се събира на заседание днес. Общинските съветници ще разгледат няколко предложения на председателя Цветомир Петров относно промени в съставите на структури, създадени с решения на съвета. Петров изрази надежда, че колегите му ще подкрепят предложенията за промени, тъй като по думите му работата на тези структури не търпи повече отлагане.

Първата промяна ще бъде в Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, която подпомага спортното развитие на софиянци и популяризира спорта в градски условия. За председател на комисията, която ще следи спазването на Наредбата за гробищните паркове, се предлага общинският съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски.

Промени ще има в състава на съвета по Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Нови членове ще има и в УС на „Асоциацията за развитие на София“. Съветниците ще одобрят ново ръководство и на Общинския съвет по наркотични вещества. За председател на тази структура се предлага Ваня Григорова от БСП.