Общество

Еньо Савов, БСП: Партията стана фактор в СОС, а ръководството свали доверие от нас

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Ръководството на БСП свали своето доверие от избраните общински съветници в София и заяви, че те вече не представляват БСП, а само себе си. Поводът бе, че те подкрепиха избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ- СС след тримесечен блокаж на работата на СОС, а не са гласували за съпартийката си Диана Тонова, каквото е решението на НС на БСП. Според общинския съветник от БСП за България Еньо Савов, какво ще е бъдещето на общинските съветници от партията ще стане ясно тази седмица, защото предстои нов Национален съвет.

Савов каза, че се очаква той и колегите му да получат наказание, но това ги е изненадало, защото е било взето отговорно и в полза на гражданите решение, но в следващия момент са получили наказание.

От друга страна БСП, макар и трета политическа сила, стана фактор в общинския съвет на столицата и това не може да бъде отречено, а ние говорим за сваляне на доверието. Това буди недоумение у нас и безспорно, един горчив привкус.

Еньо Савов обясни, че в решението на Националния съвет пише да не се влиза в никакви коалиционни отношения и сглобки, което е било спазено от съветниците на партията и само е било препотвърдено с решението на градския съвет, където е записано като първа точка, че няма да бъдат подписвани никакви документи.

Целия разговор вижте във видеото.