Общество

Емил Коларов: Назначението на Зарица Динкова за министър на туризма бе фрапиращо, тя е некомпетентна

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Има проблем с компетенцията на хората, които работят в Столична община, явно те са неподготвени. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ председателят на Сдружението на заведенията у нас Емил Коларов.

„Много лесно е популистки да пуснеш едно съобщение и да кажеш: „Ние сме новите, които идваме, сега ще възстановим на алчните кръчмари пълния размер на тротоарно право, което плащат и така ще вкараме милиони в бюджета.“ Никой обаче не си е направил труда да види, че от средата на 2022 г. Ние работим със заплащане на пълния размер на тротоарно право“, обясни още Коларов.

По думите му тази такса е била логично намалена, а за някои периоди изобщо не се е дължала заради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19.

„Многократно сме заявявали, че за сектора е изключително важно да има редовно правителство, с което ние да преговаряме. От малко повече от две години ние сме изявявали готовност да предложим хора, които са свързани с нашия бранш. Те не търсят нашето мнение, ние предлагаме, сега пак имаме предложение за министър на туризма за д-р Мартин Захариев. Според нас той е много голям капацитет и има нашето доверие“, обясни още Емил Коларов.

По думите му фрапиращо за целия сектор е било назначението на Зарица Динкова за министър на туризма и заяви, че тя е напълно некомпетентна за този пост.

Целия разговор вижте във видеото.