Общество

Терзиев: Увеличаваме заплатите на медицинските сестри в училищата и детските градини с 35%

От Euronews България Euronews България

Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото от тях увеличение на заплатите от 35%. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столична община.

„Ще има необходимото увеличение на работниците в детското здравеопазване, ще се изпълни колективния трудов договор. В пълен размер - 1890 лв, това е, което целяхме“, посочи Терзиев.

Той обясни, че е провел разговори с представители на Министерски съвет, като целта е увеличението на възнагражденията да стане факт от 1 април.

„За нас е важна темата за справедливото възнаграждение на всички заети – постигнахме го в транспорта, в културата, а сега се радвам, че го постигаме и в здравеопазването“, допълни кметът.

Медицинските работници излязоха на протест във вчерашния ден с искане за увеличение на заплатите от 1350 лв. На поне 1800. При среща с кмета Васил Терзиев недоволни медицински работници в детското здравеопазване получиха обещания за увеличаване на заплатите със 100 лева, което те обявиха за абсурдно и недостатъчно.