Цвят

Ретро автомобилите набират популярност във Великобритания

От Euronews България Euronews България

За много хора автомобилите са нещо повече от обикновени вещи. Собствениците на класически автомобили често се радват на уникална връзка със своите превозни средства и обичат да споделят страстта си с другите. На изложение на ретро коли в Бирмингам могат да бъдат забелязани много американски автомобили. 

 

Хората обичат тези автомобили, те са много интересни и предполагам, че ги виждат повече във филмите и видеоигрите. Така че това е привлекателно за всички. 

Кен Уарбъртън, собственик на американска полицейска кола

Със сигурност има връзка между мен и автомобилът ми.  Обичам ли автомобила си? Да, предполагам, тя е част от мен, от моето семейство. 

Андреа Бийсън, собственик на ретро автомобил

За да вдъхновят посетителите, служителите на списание Practical Classics възстановяват Mini Clubman на живо на своя щанд. Тези покрити с мъх, ръждясали автомобили може да изглеждат като отпадък за нетренираното око, но за реставратора те са оригинални проекти, които могат да се превърнат в блестящи експонати за бъдещето.

 

Сега живеем в епоха, в която просто купуваме нови неща и изхвърляме старите. Предполагам, че сме напреднали, но за мен това не носи удовлетворение. Някои хора обичат да поправят вещите си и да наблюдават как възкръсват за нова публика. 

Дани Хопкинс, редактор на списание Practical Classics

Изложението за класически автомобили и реставрация се проведе от 22 до 24 март 2024 г. в Изложбеният център в Бирмингам.